شیرینی پشت زیک یکی از شیرینیهای مقوی و خوشمزه است که اصالتاً در مناطق استان مازندران تهیه می شود. این شیرینی، با ترکیب منحصر به فردی از مغزهای مختلف پوشیده شده و نمایی شبیه به سوهان کنجدی دارد. افرادی که در طول روز با فعالیتهای ذهنی متعددی سر و کار دارند، میتوانند با مصرف این شیرینی، انرژی لازم برای تمرکز و کارایی به دست آورند.
شیرینی پشت زیک به دلیل طعم خاص و ارزش غذایی بالای خود، گزینهی عالی برای جایگزینی شیرینیهای صنعتی بیارزش میباشد. این شیرینی به نوعی به مصرفکنندگان امکان میدهد تا از شیرینی با ارزشی برخوردار شوند که به بدنشان نیز مزایای بهبودی میآورد.
اکنون با شالیوود همراه باشد تا طرز تهیه این شیرینی فوقالعاده را یاد بگیرید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
مواد اولیه لازم به شیرینی پشت زیک
شکر | ۱ پیمانه |
کنجد | ۲ پیمانه |
طرز تهیه پشت زیک
مرحله اول: آماده سازی کنجد
برای تهیه پشت زیک خوشمزه، ابتدا باید کنجد را تمیز کنید. سپس یک قابلمه تهیه کرده و کنجدهای پاکشده را داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و کنجد را تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و بوی دلچسبی به آن بدهد.
مرحله دوم: خنک کردن کنجد
پس از اینکه بوی خامی کنجد از بین رفت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و به کنجد اجازه میدهید در دمای محیط خنک شود.سپس داخل قابلمه شکرها را بریزید و قابلمه را روی شعلهای با حرارت ملایم بگذارید.
مرحله سوم: ذوب شکر
در این مرحله، شکر را به صورت مداوم هم زده و تا زمانی که رنگشان کاراملی شود، ادامه دهید. سپس یک سینی مناسب را انتخاب کرده و آن را با مقداری روغن چرب مایع چرب کنید. بلافاصله پس از ذوب شدن شکر، کنجد را به مواد دیگر اضافه میکنیم.
مرحله چهارم: ریختن مواد در سینی
حالا کنجد را تند تند با شکر مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. سپس موادی را که کاملا با هم ترکیب شدهاند را درون سینی چرب شده ریخته و با مقداری روغن مایع چرب کنید و با کمک وردنه پشت زیک را درون سینی پهن کنید.
مرحله پنجم: برش پشت زیک
در ادامه، با سرعت عمل بالا، پشت زیک را درون سینی پهن کنید در غیر این صورت مواد خشکشده و دیگر نمی توانید این کار را انجام دهید. سپس با استفاده از چاقو، پشت زیک را به اندازه و شکل دلخواه برش میزنیم.
مرحله ششم: سرو پشت زیک
در نهایت اجازه دهید پشت زیک کاملا خنک شود، سپس از سینی جدا کنید و بعد از پخشکردن مواد، به وسیله چاقو، شیرینیها را در ابعادی که میخواهید برش دهید. سپس درون ظرف مورد نظرتان قرار دهید و به همراه چای میل کنید.
در این مطلب، روش تهیه شیرینی پشت زیک را آموزش دادیم. علاوه بر این، شیرینیهای محلی مانند پشت زیک دارای خواص مقوی و انرژیبخشی برای بدن هستند. اگر علاقهمند به تهیه شیرینیهای محلی دیگر در کنار پشت زیک هستید، میتوانید با مجله شالیوود همراه باشید تا بتوانید هرکدام از شیرینیهایی که میخواهید، را در منزل تهیه کنید.