تهچین مرغ یکی از غذاهای محبوب و قدیمی در فرهنگ آشپزی ایرانی است که از چندین قرن پیش تا به امروز در آشپزخانههای ایرانیان پخته میشود. این غذا در حقیقت یک غذای خوشمزه و رنگارنگ است که با مواد متنوعی مثل مرغ، سبزیجات، ادویه تهیه میشود.
اگر شما یکی از آن دسته از افراد هستید که علاقهمند به آشپزی ایرانی هستند، حتماً یکبار در طول زندگی تلاش کردهاید تا تهچین مرغ را درست کنید. اما برای پختن این غذا بهتر است دستور پخت کامل را دنبال کنید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن آن را درست کنید.
در ادامه، مراحل تهچین مرغ به صورت کامل و کلاسیک بدون استفاده از فر و با استفاده از اجاق گاز را برای شما توضیح میدهیم:
مواد لازم
برنج | ۳پیمانه |
سینه مرغ | ۱عدد |
قارچ | ۲۵۰گرم |
ذرت | نصف پیمانه |
ماست | نصف پیمانه |
هویج | ۳عدد |
فلفل دلمهای | ۱عدد |
پیاز درشت | ۱عدد |
تخم مرغ | ۱عدد |
زعفران دم کرده | ۴قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
ادویه مرغ | به مقدار لازم |
برگ بو | به مقدار لازم |
رب گوجهفرنگی | ۱تا۲ قاشق غذا خوری |
مرحله اول
در ابتدا مرغ تکه تکه شده را به همراه هویج، پیاز، فلفل دلمهای و برگ بو اگر داشتیم اضافه میکنیم به همرا ادویه مرغ و آب (به اندازه ای که روی مرغ بگیرد کافی است) با هم ترکیب کرده و میگذاریم تا بپزند.
مرحله دوم
قارچ ها را تکه تکه میکنیم نصف پیمانه ذرت پخته شده و نصف پیمانه هویج که خیلی ریز خرد شده است را آماده میکنیم.
مرحله سوم
هنگامی که مرغ ها پختند مرغ ها را جدا کرده تا آنها را ریش ریش کنیم و آب مرغ را هم نگهمیداریم تا بعدا از آن استفاده کنیم.
مرحله چهارم
برنج را سه بار میشوییم به اندازهی یک بندانگشت بالاتر از سطح برنج آب در برنج میریزیم یک قاشق سرخالی نمک و به همراه حدود دو قاشق روغن و به میزان اندکی زعفران را به برنج اضافه میکنیم و روی حرارت قرار داده و میگذاریم تا بجوشد. وقتی که برنج به جوش آمد در قابلمه را میگذاریم تا با حرارت کم برنج بپزد.
مرحلهی پنجم
هویج ها را به همراه روغن کمی در ماهیتابه تفت میدهیم. با حرارت کم برنج را میپزیم تا برنج خوب پخته شده و به خوبی برای تهچین آماده شود.
مرحله ششم
قارچهای خردشده را به هویج در حال تفت دادن اضافه میکنیم و به هم میزنیم تا قارچ ها کمی تفت بخورد.
قارچها که کمی تفت داده و سبک شد مرغ ها را که از قبل ریش ریش کردیم به ترکیب هویج خرد شده و قارچ اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
در این فاصله برنج هم کمکم در حال آمادهشدن است، وقتی آب برنج کامل خالیشد گاز را خاموش میکنیم تا مواد دیگری را به آن اضافه کنیم.
برای اینکه کمتر روغن مصرف کنیم در حدود دو ملاقه آب مرغ را به ترکیب هویج، قارچ و مرغ ریش شده اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله ذرت پختهشده و نصف قاشق مربا خوری ادویه و یک قاشق مربا خوری نمک به مواد اضافه میکنیم
در صورت نیاز میتوانید کمی روغن هم اضافه کنید. هنگامی که مواد تفت خورد ۱تا۲ قاشق غذاخوری رب را هم به آن اضافه میکنیم. کمی که تفت خورد گاز را خاموش میکنیم.
مرحله نهم
نصف پیمانه آب مرغ به همراه نصف پیمانه ماست و یک عدد تخم مرغ را با هم مخلوط میکنیم. مخلوط آب مرغ و ماست و تخم مرغ را خیلی آهسته به برنج اضافه کرده و به آرامی از زیر به رو به هم میزنیم. سعی کنید به آرامی این کار ار انجام دهیم اگر سریع به هم بزنید برنج له میشود.
مرحله دهم
وقتی مواد با برنج ترکیب شده، یک قابلمه دیگر را چرب میکنیم نصف برنج مخلط شده را در قابلمه پخش میکنیم و با ته کفگیر روی آن میزنیم تا فشرده شود.
مرحله یازدهم
به صورت لایه لایه، یعنی یک لایه برنج لایه دیگر ترکیب مرغ و قارچ را قرار میدهیم. در قابلمه را روی آن قرار داده و ۲۵ دقیقه با حرارت کم میگذاریم تا برنج آماده شود.
تهچین مرغ یکی از غذاهای ایرانی اصیل و خاص است که برای آمادهسازی آن به دقت و صبر نیاز دارید. یکی از مشکلاتی که ممکن است در زمان جدا کردن تهچین مرغ از قابلمه پیش آید، آن است که روی غذا به کف قابلمه چسبیده و سخت جدا شود. در اینجا روشی برای جدا کردن تهچین مرغ از قابلمه بدون مشکل را برای شما توضیح میدهیم:
۱. ابتدا یک حمام آب سرد کم عمق در سینک آشپزخانه آماده کنید.
۲. سپس قابلمه حاوی تهچین مرغ را از روی حرارت بردارید و آن را داخل حمام آب سرد قرار دهید.
۳. منتظر بمانید تا قابلمه و تهچین خنک شوند.
۴. حالا با استفاده از دستکشهای محافظ، قابلمه را به صورت ملایم برگردانید تا تهچین از قابلمه جدا شود.
۵. بعد از جدا شدن تهچین از قابلمه، آن را به یک بشقاب بزرگ منتقل کنید و سرو کنید.
با استفاده از این روش ساده و عملی، میتوانید تهچین مرغ خوشمزه و بدون هیچ مشکلی را درست کنید و از آن لذت ببرید.