اگر شما علاقهمند به نوشیدنیهای مبتنی بر قهوه هستید، احتمالاً با انواع مختلف قهوه و اسپرسو که در کافهها موجودند آشنا هستید. اما واقعیت این است که حداقل چندین نوشیدنی بر پایه اسپرسو وجود دارد که مردم در سراسر جهان از لذت آنها میبرند و نام حداقل برخی از آنها به گوشتان نخواهد خورد. در این مقاله، شما را باچند نوع نوشیدنی مبتنی بر اسپرسو آشنا میکنیم تا شما عادتهای قهوه خود را عوض دهید و به جای همیشگی لاته و کاپوچینو، چیزهای تازهتری بچشید.

قهوه چیست؟
قهوه از دانههای موجود در دل میوه قهوه به دست میآید. این دانهها ابتدا استخراج شده و سپس با فرآیند رست (رست قهوه) و سپس آسیاب شده و به شکل پودر درآمده و میتوان از این پودر به چندین روش مختلف برای تهیه قهوه استفاده کرد. یکی از این روشها اسپرسو است.
اسپرسو چیست؟
اسپرسو یک روش تهیه قهوه است که با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام میشود. یک شات اسپرسو (Espresso) حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلیلیتر دارد و به آن سینگل اسپرسو یا یک شات اسپرسو نیز گفته میشود. اسپرسو در ایتالیا در اواخر قرن بیستم ابداع شد و بین نوشیدنیهای قهوه دارای بیشترین میزان کافئین است.
انواع قهوه اسپرسو
اسپرسو ساده
اسپرسو یک نوشیدنی غلیظ است که از طریق عبور آب بسیار داغ و با فشار زیاد از دانهها و پودر قهوه دارک رسته میشود. این فرایند دمآوردن منحصر به فرد آن، باعث میشود اسپرسو دارای عطر و طعم قویتر و تلخی بیشتر نسبت به قهوه دمی باشد. هر شات اسپرسو تقریباً ۲۵ تا ۳۰ ثانیه زمان میبرد تا استخراج شود.

قهوه دبل اسپرسو یا دوپیو
دوپیو یا دابل اسپرسو همان اسپرسو است، اما با حجم دو برابر، به این ترتیب دو شات اسپرسو. برای تهیه دوپیو، کافی است ۱۴ گرم پودر قهوه را با استفاده از اسپرسوساز عصاره گیری کنید و به دست آورید یک حجم حدود ۵۰ الی ۶۰ میلیلیتر اسپرسو.
اگرچه اسپرسو به تنهایی دارای مقدار زیادی کافئین است، اما بسیاری از افراد ترجیح میدهند یک شات اسپرسو برایشان کافی نیست و به دنبال یک نوشیدنی با حجم بیشتر و شدت طعم بیشتر هستند. دابل اسپرسو دقیقاً همان قهوه است، اما با حجم دو برابر، که به این افراد این امکان را میدهد که از تجربه قهوه با طعم قویتر و حجم بیشتر لذت ببرند.
ریسترتو
ریسترتو یک نوشیدنی دیگر است که با یک شات اسپرسو تهیه میشود، اما با کمترین مقدار آب نسبت به یک شات اسپرسو معمولی. این ویژگی باعث میشود که باید برای رسیدن به غلظت بیشتر و طعم قویتر، منتظر بمانید. تفاوت اصلی ریسترتو با اسپرسو در این است که در فرآیند تهیه، کمترین ترکیبات از درون دانههای قهوه به آب منتقل میشوند. این خصوصیت باعث میشود که طعم ریسترتو شیرینتر احساس شود در مقایسه با اسپرسو معمولی.

قهوه آمریکانو
در مورد قهوه آمریکانو، جریان بسیار ساده است. به دلیل عطر و طعم شدید اسپرسو، بسیاری از افراد ترجیح میدهند آن را با آب مخلوط کنند و به این سادگی یک آمریکانو داشته باشند.
به طور دقیقتر، برای تهیه آمریکانو کافی است یک شات اسپرسو معمولی را با ۳۰ تا ۴۷۰ میلیلیتر آب داغ ترکیب کنید. آمریکانو به خاطر غلظت کمتر آن نسبت به اسپرسو، برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند و میخواهند غلظت اسپرسو را کاهش دهند، توصیه میشود.
لاته
وقتی از محبوبیت صحبت شود، لاته (Latte) بدون هیچ تردیدی در جمع، محبوبترین نوشیدنیهای بر پایه اسپرسو قرار دارد. برای تهیه لاته، لازم است شاتهای اسپرسو را با شیر بخاردیده ترکیب کنید و کف شیر جوشیدهشده را روی آن بریزید. این نوشیدنی خوشمزه را معمولاً در لیوانهایی بلندتر از سایر نوشیدنیهای بر پایه اسپرسو سرو میکنند تا لایههای مختلف مایع و کف به خوبی دیده شود. همچنین، قطر هر لایه ممکن است بسته به دستور و ترکیبات مورد استفاده، متغیر باشد.

در این مقاله، تلاش کردیم انواع قهوه اسپرسو را به طور دقیق برای شما بررسی کرده و مشخصات دقیق آنها را برای شما بیان کنیم. اگر در مورد مطالب یا سرفصلهای گفته شده سوال یا ابهامی داشتید، توصیه میشود که آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.