چای زرد یک چای کمتر شناخته شده است. شاید دلیل آن قیمت بالای اینچای است ولی امروزه تمایل به استفاده از آن در حال افزایش است.
اینچای زمانی فقط برای افراد سلطنتی سرو میشد. اما امروزه با گسترش روابط میان کشورها تقریبا در همه جای دنیا در دسترس است. برای آشنایی بیشتر با اینچای با شالیوود همراه باشید.
چای زرد: طعمی متفاوت
همانند چای سبز، چای زرد هم از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس بدست می آید. در فرآوری برگ های این گیاه برای تولید چای زرد درست مثل فرآیند تولید چایهای دیگر عمل میشود، منتها عمل اکسیداسیون آن بسیار آهسته تر صورت میگیرد و طعم ملایمی به اینچای میدهد. رنگ زرد آن هم به علت همین اکسیداسیون آهسته است.
انواع چای زرد
انواع مختلفی از چای زرد وجود دارد اما شناخته شده ترین نوع آن عبارتند از:
- Huang Ya Cha که حاوی جوانه ها و اولین برگ است.
- Huang Xiao Cha که حاوی برگ ها و جوانه ها اول و دوم کوچکتر است.
- Huang Da Cha که حاوی برگ های بزرگتری از برداشت های بعدی است.
Huang به معنای زرد و Cha به معنای “چای” است. بسیاری از چایهای زرد حاوی کلمه “زرد” در نام خود هستند. محبوبترین آنها Huang Da Cha است. اینچای با برگ های قهوهای تیره تر برشته شده و طعمی ملایم دارد. این طعم اغلب با طعم قهوه مقایسه میشود اما تلخی آنرا ندارد.
چای زرد یا سبز: کدام بهتر است؟
با توجه به این که هر دو چای از یک گیاه بدست می آیند تصور میشود که خواص تقریبا مشابهی دارند اما با توجه به نوع تولید و اکسیداسیون هرکدام، چای سبز و زرد خواص مختص به خود را دارند.
نکته ای که در این باره میتوان گفت این است که چای زرد و سبز هیچ نوع برتری نسبت به یکدیگر ندارند. ممکن است یکی از اینها خواصی را داشته باشد که دیگری ندارد. بنابراین میتوان گفت که این دو چای همدیگر را کامل میکنند.
بهترین زمان مصرف
یکی ویژگی ها منحصر به فرد اینچای این است که بعد از مصرف آن حداکثر مواد غذایی جذب بدن شما می شود. بنابراین قبل از هروعدهی غذایی میتواند بهترین زمان برای مصرف این نوشیدنی باشد
خواص چای زرد
پلی فنول های موجود در چای زرد با استرس مقابله میکند. از شما در برابر بیماری های قلبی و سرطان محافظت میکند. همچنین میتواند باعث بهبود کنترل قند خون شود و ممکن است به دیابت کمک کند. اینها دلایلی هستند که باید اینچای مصرف شود. خواص آنرا با کمی جزئیات بررسی میکنیم:
بهبود سلامت قلب
چای زرد، مانند تقریبا همهی چایها حاوی پلی فنول است. پلی فنولها از قلب ما دربرابر بیماری های قلبی و عروقی محافظت میکنند. هم چنین این مواد دارای خاصیت ضد التهابی نیز هستند که از بیماری های قلبی التهابی نیز جلوگیری میکنند.
خواص ضد سرطانی
چای زرد حاوی بسیاری از ترکیب های زیست فعال است که به اثرات ضد سرطانی کمک میکند. این ترکیب با التهاب مبارزه میکند، در نتیجه خطر سرطان را کاهش میدهد.
پلی فنول های نیز میتوانند اثرات ضدسرطانی داشته باشند. این ترکیبات نه تنها به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند بلکه بر مکانیزم های مختلف سلولی نیز تاثیر مثبت دارند.
کمک به کنترل دیابت
مطالعات نشان داده که چای زرد به عنوان مکمل میتواند به بهبود علائم دیابت نوع ۲ کمک کند. پلی فنول های موجود در اینچای، به نام کاتچین ها هستند. در یک آزمایشی که روی موش ها انجام شده بود، کاتچین های موجود در چای زرد به کاهش چاقی و مقابله با سندروم متابولیک کمک کرده اند.
بهبود سلامت گوارش
آنتی اکسیدان های موجود در اینچای، در درمان بسیاری از بیماری های گوارشی نقش دارند. برخی از این بیماری ها عبارتند از بیماری التهابی روده، اسهال حاد، زخم معده و … .
کمک به کاهش وزن
عصاره چای زرد(به همراه عصاره چای سبز)، باعث کاهش وزن و کاهش چشمگیر شاخص توده ی بدنی میشود. عصاره ها همچنین میتوانند سیری و مصرف انرژی در طول وعده های غذایی در افراد چاق را افزایش دهند.
کمک به سلامت کبد
اینچای از تشکیل کبد چرب جلوگیری میکند. تحقیقات نشان میدهد که یک رژیم غذایی غنی از پلی فنول، میتواند یک رویکرد جدید برای درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی در نظر گرفته شود.
تاخیر در پیری
آنتی اکسیدان ها میتوانند برای افزایش سن نیز مفید باشند. دانشمندان بر این باورند که این آنتی اکسیدان های مشتق شده از برگ گیاه کاملیا سیننسیس از پوست انسان در برابر آسیب های ناشی از اشعه ی UV محافظت میکند.باعث میشود که علائم پیر دیرتر روی پوست انسان ظاهر شوند.
چگونه چای زرد را دم کنیم؟
برای دمکردن چای زرد نباید از آب جوش استفاده کرد. دمای آب باید بین ۸۵ تا ۸۷ درجهی سانتیگراد باشد.ابتدا با ریختن آب داغ داخل و خارج قوری را گرم کنید.یک قاشق چایخوری از آن (حدود ۳ تا ۴ گرم) از آن را در قوری خود بریزید و حدود ۲ دقیقه دم کنید.
سخن آخر
در این مطلب سعی شده تا درباره چای زرد و خواص آن توضیحاتی داده شود. هدف این مطلب تشخیص یا درمان بیماری یا جایگزینی نظر یک پزشک نیست. اگر از بیماری های جدی رنج میبرید هرگز بیماری را خودتان درمان نکنید یا مقدار زیادی از اینچای ننوشید. هر فردی متفاوت است و نمیتوان یک نظر کلی درباره مزایا یا معایب آن بیان کرد.