یکی از متفاوتترین چای های موجود در دنیا، اولانگ است که طعم خاصی دارد. برای اولین بار در کشور چین تهیه شد. این چای ترکیبی از خواص چای سبز و چای سیاه است. با توجه به ظاهر این چای نمیتوان تشخیص داد که این چای سبز است یا چای سیاه.

واژه اولانگ
در زبان چینی اولانگ به معنی اژدها است. از آنجایی که چینیها اژدها را نماد خوش یمنی میدانند از این جهت به خاطر فواید و خواص زیاد این چای، نام اولانگ را به آن داده اند.
چای اولانگ چیست؟
چای اولانگ از برگهای نیمه اکسیدشده گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) تهیه میشود. این چای به عنوان یک چای سنتی چینی شناخته میشود. چای سیاه و سبز با استفاده از برگهای این گیاه تولید میشوند و فقط روش تولید آنها متفاوت است. واکنش اکسیداسیون چای سبز را به سیاه تبدیل میکند. اما وقتی اکسیداسیون ادامه پیدا میکند، چای، سیاه میشود. چای اولانگ هم جایی میان این دو مقدار اکسیداسیون قرار دارد و رنگ و طعم این چای به دلیل اکسیداسیون ناچیزی است که روی آن انجام میشود.

ارزش غذایی چای اولانگ
چای اولانگ هم مانند چای سبز، حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای مفید است. یک فنجان دم کرده این چای حاوی مواد زیر است:
کافئین | ۳۶ میلیگرم |
منگنز | ۲۶ درصد |
فلوراید | ۵ تا ۲۴ درصد |
سدیم | ۱ درصد |
پتاسیم | ۱ درصد |
نیاسین | ۱ درصد |
خواص چای اولانگ
پیشگیری از دیابت
آنتی اکسیدان های موجود در این چای به کاهش قند خون و کنترل انسولین در بدن کمک میکند. طبق آزمایشهای متعددی که انجام شدهاست، بین مصرف مرتب این چای و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع۲، ارتباط مستقیمی وجود دارد.

کاهش فشارخون و کمک به سلامت قلب
این چای به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها به تقویت بدن کمک میکند. در این راستا تحقیقات انجام شده نشان میدهد که مصرف این چای نه تنها فشار خون را کنترل میکند، بلکه در کاهش کلسترول خون هم موثر است. تحقیات دیگری نشان میدهد که مصرف ۱۲۰ میلیلیتر چای اولانگ به صورت روزانه میتواند ۴۶درصد از فشار خون بالا را کاهش دهد.
نکتهی دیگری که باید به آن توجه کرد این است که همانطور که گفتیم این چای مقداری کافئین هم دارد که میتواند روی فشار خون تاثیر بگذارد. البته مقدار کافئین موجود در این چای اصلا با کافئین موجود در قهوه قابل مقایسه نیست و بسیار ناچیز است.

استحکام استخوان و دندان
یکی از خواص موجود در آنتی اکسیدان چای اولانگ، باعث استحکام دندانها و استخوانها میشود.
همانطور که در جدول مربط به ارزش غذایی چای سبز گفته شد این چای حاوی فلوراید است. فلوراید به افزایش مقاومت ساختمان دندان در مقابل تحلیل مینای دندان عمل می کند و از طرفی دیگر تا حدودی میکروب های پلاک دندانی را مهار می کند.

چای اولانگ و مراقبت از پوست
عوامل گوناگونی سبب تحریک پوست میشوند. از طرفی دیگر وقتی پوست انسانها درگیر ناراحتی میشود راه حلها مختلفی را امتحان میکنند تا بتوانند سلامت پوست خود را بدست آورند. تحقیقاتی بر روی این چای انجام شدهاست که نشان میدهد این چای میتواند تسکیندهنده و تسهیلکننده برای اگزما و سایر حساسیت ها و تحریک های پوستی باشد. باتوجه به آن این نوشیدنی خاصیت درمانی ندارد و نمیتواند جای درمان های دارویی را بگیرد.

افراد مبتلا به کمخونی دقت کنند
چای اولانگ دارای فلونئید است که به آهن موجود در مواد غذایی چسبیده و مانع جذب آن میشود پس افرادی که دارای کم هستند، چای را بلافاصله بعد از هروعدهی غذایی مصرف نکنند یا در حد تعادل آنرا مصرف کنند.
کلام آخر
در این مطلب برخی از ویژگی و خواص چای اولانگ گفته شد اما باید دقت داشت با توجه به اینکه چای موجب کم خونی میشود با در مصرف آن دقت شود. نکتهی دیگر این است که این نوشیدنی به اندازهی چای سیاو سبز شناختهشده نیست.