چای سفید یکی از خوشطعم ترین چایهاست. دلیل این طعم خوش آن این است که نسبت به سایر چای های فرآوری کمتری روی آن صورت میگیرد.
این چای محصول همان گیاهی است که چایسبز و چایسیاه از آن بدست میآید. منتها چای سفید از جوانه و برگهای جدید گیاه بدست میآید و همانطور که در بالا اشاره کردیم، فرآوری کمتری روی آن انجام میشود و نسبت به چای های دیگر مواد مغذی بیشتری را در خود نگهمیدارد.
چایسفید چیست؟
تعاریف مختلفی برای این چای وجود دارد. بهترین تعریفی که میتوان از چای سفید داشت چایی است که بعد از خشکشدن هیچ پردازشی روی آن انجام نشود. علت نامگذاری آن هم استفاده از برگهای جوان و نابالغ گیاه کاملیا سیننسیس است که منجر به طعم ملایم چای بعد از دمکردن میشود.
در حقیقت یکی از بزرگترین تفاوت این چای با چایهای دیگر در چگونگی فرآوری چای و اکسیداسیون است. اکسیداسیون یعنی برگها بعد از برداشت چه زمانی اجازه ماندن در اکسیژن را دارند. بدیهی است این برگها مدت زمان بیشتری در معرض اکسیژن قرار بگیرند، رنگ آن ها تیره تر شده و مزهی قویتری پیدا میکنند.
این چای از کجا میآید؟
در زمان امپراتوری چین نوشیدن چای به رسم بین مردم تبدیل شد. رسم بر آن بود که مردم برای ادای احترام به امپراتورها چای به آنها هدیه میدادند.
این ادای احترام و اهدای چای های نادر سبب شکلگیری چایسفید شد. در آن زمان بود که جوانههای چای که در بهار کشت میشد، برگهای بیرونی آن را جدا کرده و برگهای بیرونی آنها را جدا کرده و با آب با دقت شستشو میدادند و در معرض هوا قرار میدادند تا خشک شوند. این چای را درون یک پودر سفید میریختند و آنرا با آبگرم میشستند تا چای مرغوبی از آن بدست میآمد.
طعم و عطر منحصر به فرد این چای
از گذشته تا اکنون این چای به دلیل طعم دلچسب و عطر منحصر بهفردش موردتوجه بودهاست. امروزه با پیشرفت تکنولوژی هنوز هم چای سفید با دست برداشت میشود تا طعم و عطر واقعی آن هنگام نوشیدن حس شود.
چای سفید را میتوان با رایحهی عسل، عطر گل،هلو و … توصیف کرد.
خواص بینظیر چایسفید
چای سفید دارای ترکیبات مغذی و ویژگیهای ضدمیکروبی است که به بدن کمک میکند در برابر انواع مختلف بیماریها مقاومت نشان دهد. این نوع چای شامل تاننها، فلوراید و فلاوونوئیدها مانند کاتچینها و پلیفنلها است. این ترکیبات باعث ارائه مزایای متعددی میشوند که توسط چای سفید ارائه میشوند.
خواص آنتیاکسیدانی
وجود رادیکالهای آزاد در بدن باعث آسیب دیدن اندام مختلف بدن میشوند. چای سفید هم مانند چای های دیگر حاوی پلی فنل است که در خنثیکردن رادیکالهای آزاد کمک میکند. همچنین مطالعات نشان داده است چای سفید پلاسما موجود در خون را افزایش میدهد.
دندانهای سالم با چایسفید
چای سفید حاوی مقدار زیادی فلوراید است. این ماده میتواند باکتری و قندها را از بین ببرد و دندانها را تقویت کند. فلوراید یک سطحی را روی دندان ایجاد میکند که هنگام حملات اسیدی باکتری دربرابر آنها مقاومت کرده و مانع پوسیدگی دندان میشود.
کمک به بیماران دیابتی
یافتههای یک مطالعه نشان میدهد که مصرف چای سفید میتواند به افراد مبتلا به بیماری دیابت کمک نماید. این نوع چای میتواند عوارضی از قبیل تشنگی بیش از حد را کاهش داده، سطح قند خون را کاهش داده و ترشح انسولین در بیماران دیابتی را افزایش دهد.
چایسفید و لاغری
بسیاری از افراد براین باورند که چایسبز برای لاغری مناسب است. لازم به ذکر است که علاوه بر چایسبز، چای سفید نیز برای لاغری مناسب است منتها زمانی میتوانید این لاغری را احساس کنید که در کنار نوشیدن چایسفید ورزش را فراموش نکنید.
برای کاهش وزن و از بین بردن چربی شکمی، پیشنهاد میشود که در اکثر روزهای هفته، حداقل ۳۰ دقیقه به ورزش بپردازید. همچنین، اهمیت دارد که در رژیم غذایی خود تغییراتی را ایجاد کنید.
تهیه چایسفید
بسیار ساده میتوانید چایسفید را تهیه کنید.شما برای آماده کردن چای میتوانید برگهای آنرا به مدت ۳ تا ۵ دقیقه در آب داغ قرار دهید.شما میتوانید بسته به میل خودتان برگهای بیشتری از این چای را اضافهکنید و چای قویتری داشته باشید
کلام آخر
چایسفید، علاوه بر اینکه به عنوان یک عنصر بسیار مفید در رژیم غذایی محسوب میشود، تهیه آن نیز بسیار ساده است.طعم لطیف و تازهای که این نوشیدنی دارد، همراه با عطر آرامشبخش، میتواند لذت بخشی را به همراه داشته باشد. این چای قابلیت مصرف به صورت داغ یا حتی سرد را داراست.